Bokningsinfo skidskola på Hovfjället

Välkommen att boka plats i vår skid- eller snowboardskola, där du även kan boka privatlektioner. Vi har erfarna instruktörer utbildade via SLAO, som på ett pedagogiskt och roligt sätt hjälper er att få roligare i backen, tips till både nybörjare och avancerade åkare. Har du andra önskemål, var inte rädd att fråga, vi försöker alltid hitta lösningar.
Välkommen att maila din förfrågan/bokning till:
sport@hovfjallet.se


Följande info är viktigt vid bokning:
-Namn och ålder på eleven
- Ansvarigs kontaktuppgifter.


Grupplektioner

Tillsammans är kul! Här åker du skidor i grupp med andra och träffar nya kompisar! Alpina grupplektioner kan bokas från måndag till onsdag (3 lektioner) eller från fredag till Lördag (2 lektioner).

Snögubbar 50min

Nybörjargrupp för barn som aldrig åkt förut
Vi börjar med enkla saker som att hantera utrustning, bromsa, stanna. Vi lär oss åka lift och att svänga i mycket lätta backar. Övningarna anpassas efter gruppens förmåga. Lägsta ålder 4 år. Äldre barn som lär sig fort, kan ev. bli uppflyttade en grupp.

Snöstjärnor 60min

Barn som åkt lite förut, kan bromsa och åka lift. Tar sig ned i gröna backar som t.ex Nalletassen.

Glidare 60min

Barn som tar sig ner i blå och röda backar, kan svänga och bromsa utan problem.
Här åker vi i de lite brantare backarna och ev. testar vi även på portar.

Privatlektion

Unna dig en privatlektion. Då får du exakt den hjälp just du behöver. Oavsett om du är nybörjare eller klarar avancerad skidåkning har våra skidlärare värdefulla tips. Även snowboardlektioner för nybörjare eller fortsättningskurser. Är ni tre personer eller fler kan ni boka en privatgrupp med lektioner flera dagar - kontakta oss för pris.

En alldeles egen lektion

Är det första gången på snö, känner du dig stel och osäker? Eller har du åkt en del men vill lära dig carving? Oavsett vilket så hjälper vi dig att hitta flytet och säkerheten. Du kan boka privatlektioner där du sätter nivån själv, eller ta en lektion ihop med dina vänner.

Priser skidskola

Skidskola
Grupper* lekt. tid 3 dagar 2 dagar
Snögubbar 50 min 600 400
Snöstjärnor 60 min 730 540
Glidare 60 min 730 540
* Grupperna startar måndagar och fredagar
Privat lekt. tid 1 pers 2 pers 3 pers flera
Per person 60 min 580 375 310 260
Skolor, större grupper och träningsläger för klubbar, begär offert.

SLAO- Svenska Skidanläggningars Organisation.

Hovfjället är medlem i SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation, en medlems organisation för skidanläggningar i Sverige. Här utbildas all vår personal t.ex skidinstruktörer, pistörer, pistmaskinsförare. Allt för att ni som besöker våra anläggningar skall vet att här råder god kvalitet och kunskap. Välkommen till Hovfjället!

Skolor och större grupper

Grupper och skolor måste förboka för att vara säkra på att få utrustning och för att vi ska kunna säkerställa snabb betjäning. Maila oss på info@hovfjallet.se

Vill du jobba som skidinstruktör?

Gillar du att åka slalom och träffa många olika människor? Då kan skidlärarjobbet bli världens roligaste jobb för dig! Som skidlärare är du mycket ute i den friska luften och du kan ofta se stor utveckling hos dina skidelever på bara några få dagar, vilket många skidlärare tycker är mycket givande.
Läs mer på www.slao.se