SKIDSKOLA FÖR BARN & VUXNA
Välkomna till Hovfjällets Skidskola. Här erbjuder vi grupplektioner på skidor för barn mellan 4–9 år, privatlektioner för både barn, ungdomar och vuxna på både skidor, snowboard och telemark.


BOKNINGSINFORMATION SKIDSKOLA
Välkommen att boka plats i vår skid- eller snowboardskola, där du även kan boka privatlektioner. Vi har erfarna instruktörer utbildade via SLAO (svenska skidanläggningars organisation), som på ett pedagogiskt och roligt sätt hjälper er att få roligare i backen och utvecklas efter er förmåga.

Välkommen att maila din förfrågan/bokning till:

sport@hovfjallet.se.

Följande info är viktigt vid bokning:
-Namn och ålder på eleven
- Ansvarigs kontaktuppgifter.LÄR DIG ÅKA SKIDOR, SNOWBOARD ELLER TELEMARK
Att ta sig runt på berget är kul och intressant. Kul därför att alla kan lära sig. Intressant därför att desto bättre man blir, desto fler nya saker blir möjliga att träna på. Vi erbjuder kurser för alla nivåer och åldrar.
Välkommen till många nya härliga upplevelser i snön!


Grupplektioner för barn 4-9 år

Tillsammans är kul! Här åker du skidor i grupp med andra och träffar nya kompisar! Våra grupplektioner kan bokas från måndag till onsdag (3 lektioner) eller från fredag till lördag (2 lektioner). Observera att över jul/nyår kan det se annorlunda ut beroende på hur julen ligger.
I skidskolan tränar vi balans och rörelser som utvecklar vår skidåkning. Vi använder oss av olika terränger och metoder för att hitta skidglädje och för utmaningar på lagom nivå. Skidskolan är uppdelad i åldersgrupper och färdighetsnivåer.

För att få ut det mesta möjliga av lektionen så är det bra att ha avklarat toalettbesök och fyllt på med bra energi innan passet börjar. Tänk på att klä barnet efter rådande väderförhållanden. Hjälm är obligatoriskt i skidskolan, hjälmen ska sitta tajt på huvudet och ha som mest en tunn mössa under. Pjäxorna blir skönast om man bara har en strumpa i och byxbenet ovanför pjäxkanten.
Föräldrar/anhöriga och barn ska kunna vara ifrån varandra hela passet. Se men inte synas, kan vara bra förhållningssätt om man som anhörig vill vara i närheten. Stäm av med skidläraren vad hen tycker blir bäst. Ha er telefon under uppsikt om vi behöver komma i kontakt med er under lektionen.

Snögubbar 4-9 år 60min

Nybörjargrupp för barn mellan 4–9 år där vi genom lek och skoj i backarna tränar balans och rörelser som gör att vi kan lära oss kontrollera skidorna.


Snöstjärnor 4-9 år 60min

Barn mellan 4–9 år som åkt lite tidigare, kan bromsa, ploga och åka barnlift. Tar sig ned i gröna backar som till exempel Nalletassen.


Glidare 4-9 år 60min

För barn mellan 4–9 år som tar sig ner i blå och röda backar, kan svänga och bromsa utan problem.
Här åker vi i de lite brantare backarna och genom lek och utmaningar i olika backar och terränger fortsätter vi träna balans och rörelser som utvecklar vår skidåkning.

TIPS TILL FÖRÄLDRAR
Se till att ert barn har ätit och varit på toaletten före lektionsstart.
Barnen bör vara klädda efter rådande väderförhållanden.
Är du osäker på om ert barn kommer att trivas i skidskolan? Se till att finnas i närheten men utom synhåll om inte skidläraren önskar något annat.
För att vi ska kunna kommunicera med er, var gärna på plats några minuter före och efter lektionen.


Privatlektion

Väljer du att boka privatlektion så skräddarsyr vi innehållet efter dig. Detta är ett perfekt upplägg om du vill ha fullt fokus på att utveckla dig själv och din åkning eller om du vill ha en rolig stund tillsammans med din familj eller dina vänner samtidigt som ni tar er skidåkning till en ny nivå.


Priser skidskola

Grupper* lekt. tid 3 dagar 2 dagar
Snögubbar 60 min 750 540
Snöstjärnor 60 min 750 540
Glidare 60 min 750 540
* Grupperna startar måndagar och fredagar
Privat lekt. tid 1 pers 2 pers 3 pers 4 pers flera
Totalpris för 60 min 650 850 1050 1250 +200/pers
Totalpris för 90 min 850 1050 1250 1450 +200/pers
Totalpris för 120 min 1150 1350 1550 1750 +200/pers
Totalpris för 180 min 1550 1750 1950 2150 +200/pers
Totalpris för Heldag 6h (30min lunch för instruktör ingår) 2795 +500/pers
Grupper / Skolgrupper 700:-/timme (max 10 elever)

SLAO- Svenska Skidanläggningars Organisation.

Hovfjället är medlem i SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation, en medlems organisation för skidanläggningar i Sverige. Här utbildas all vår personal t.ex skidinstruktörer, pistörer, pistmaskinsförare. Allt för att ni som besöker våra anläggningar skall vet att här råder god kvalitet och kunskap. Välkommen till Hovfjället!

Skolor och större grupper

Grupper och skolor måste förboka för att vara säkra på att få utrustning och för att vi ska kunna säkerställa snabb betjäning. Maila oss på info@hovfjallet.se

Vill du jobba som skidinstruktör?

Gillar du att åka utför och träffa många olika människor? Då kan skidlärarjobbet bli världens roligaste jobb för dig! Som skidlärare är du mycket ute i den friska luften och du kan ofta se stor utveckling hos dina skidelever på bara några få dagar, vilket många skidlärare tycker är mycket givande.
Läs mer på www.slao.se eller kontakta oss på Hovfjället.

Bokningsvillkor för skidskola.

Fri avbokning till 1600 dagen innan skidskolestart.
För avbokning senare krävs giltigt sjukintyg för att få skidskoleavgiften -95:- i avbokningskostnad tillbaks.